Böcker

 

omslagmrMellan raderna

Astrid Levin ligger död i sin lägenhet i fem veckor utan att någon saknar henne.
Boel Lindkvist, kommunens boutredare, grips av hennes öde. I sökandet efter uppgifter om anhöriga finner hon brev och foton som antyder att Astrid levde i Penzance i Cornwall för trettio år sedan.
Boel bestämmer sig för att åka till Penzance, under förevändning att hon ska försöka hitta någon som kände Astrid.
I själva verket behöver hon tänka. På en vandring längs kustleden från S:t Just till Lands End vågar hon ge ord åt tankarna. Hon är trött på sin man och besviken på livet, som så här vid dryga femtio ter sig som en lång transportsträcka mot döden.
Under några dagar i Penzance lär sig Boel mer om både Astrid och livet. Och om sig själv. Mellan raderna, danskt band, 264 sidor ISBN: 978-91-979456-5-3

September 2012: Dags för katten Cayenne att hamna mellan bokpärmarna. I kåserisamlingen Cayenne – kryddpojken med bett får läsarna följa med kattpojken under hans första tio år i livet. Det är en färd som kantas av veterinärbesök, efter mindre lyckade möten med andra katter. Han testar också mattes tålamod genom att tugga sönder sladdar, bära in levande möss i huset och äta tulpaner direkt ur vasen. Men han klarar sig alltid på sin charm. Danskt band, 152 sidor, ISBN: 9789197945646.

I april 2012 kommer Kråkprinsessan och Glömskelunden ut i pocket.

Kråkprinsessan handlar om vad som kan hända när sorgen och smärtan blir så stor att den inte gåratt hantera och det inte finns någon att dela den med.

Standardpocket, prisgrupp G, 164 sidor, ISBN: 9789197945615

Glömskelunden: Monika står i köket och förbereder en musselsoppa när hennes sambo, Adam, kommer hem och berättar att han ska flytta. Han ska få barn med en annan kvinna. Ett par dagar senare har han lämnat henne. I chock och förtvivlan går Monika på krogen, dricker sig kraftigt berusad och söker bekräftelse. Hon får det i form av tre män som tar henne med till sitt hotell.

Standardpocket, prisgrupp G, 262 sidor, ISBN: 9789197945622

Och natten är lång och svår, Setterns förlag, 1984. Kom i nyutgåva 2008 på Vulkan.se under titeln Sången om Camilla. (Inte längre tillgänglig). Utgiven som e-bok i februari 2012.

Första gången Rickard och Camilla träffas är hemma hos Anders. Så fort Rickard får syn på henne vet han att han vill ha henne. Men hon är mer svårfångad än han kan ana. Inte ens när han fått henne i säng blir hon hans. Varför drar hon sig undan, visar att hon inte tycker om hans närmanden? Finns det någon annan i hennes liv? Sången om Camilla är en djupdykning ner i sjuttiotalet. Det är en roman om några unga människor på jakt efter vänskap och kärlek. I sitt vindränkta sökande stöter de på både svek och förvirring och en rädsla för känslor som de inte vill kännas vid. Romanen är inspirerad av Anders F Rönnbloms Camillas sång ur LP:n Ramlösa kvarn. I februari 2012 kom romanen ut som e-bok, nu åter under sin originaltitel Och natten är lång och svår.

Kråkprinsessan, Ord & visor, 2007.

Kråkprinsessan handlar om vad som kan hända när sorgen och smärtan blir så stor att den inte gåratt hantera och det inte finns någon att dela den med. Solbritt Persson tror att hon befinner sig på ett hotell för att vila upp sig i några veckor. I själva verket är det den slutna avdelningen på en psykiatrisk klinik där hon suttit inspärrad i ett år. Hon vet inte varför, minnet lägger sig som en dimma runt henne när hon försöker förstå. Det är inte förrän hon blir uppmanad att skriva om sitt liv som det förflutna långsamt kommer tillbaka. Tre män, en dotter, svek och skuld. Hon önskar att hon fick stanna i glömskans land.

Glömskelunden, Ord & visor, 2009.

Monika står i köket och förbereder en musselsoppa när hennes sambo, Adam, kommer hem och berättar att han ska flytta. Han ska få barn med en annan kvinna. Ett par dagar senare har han lämnat henne. I chock och förtvivlan går Monika på krogen, dricker sig kraftigt berusad och söker bekräftelse. Hon får det i form av tre män som tar henne med till sitt hotell. Det som hon från början var med på och även initierade blir snabbt till något varken hon eller männen kan hantera. Efteråt väljer  hon att tiga och försöka begrava händelsen. Men spåren låter sig inte utplånas så lätt. Glömskelunden är en roman om att stå ensam och försöka vara stark. Det är också berättelsen om ett gammalt hus som långsamt väcks till liv igen efter en traumatisk händelse. Glömskelunden är en fristående fortsättning av Kråkprinsessan.

Snökupan, Grim förlag, 2011
Carina står stark när det blåser. Alla i byn litar på henne. Om byskolan är dödsdömd eller det är fest i hembygdsgården – det ordnar Carina. Hon finns där även för sin familj; man och barn med. Och sextonår ige familjehemsplacerade Stefan. Men u nder några få sekunder, på en öde väg, med uppmärksamheten tillfälligt på annat håll, förändras allt. En hård duns, bilen girar och Carina tappar kontrollen. Sedan kör hon vidare. Tiger och förtränger. Men sanningen kommer ifatt henne. Snökupan är berättelsen om hur Carinas agerande får konsekvenser för alla omkring henne. Hur tigandet blir så stort att hon till slut inte själv får plats. Snökupan är en fristående fortsättning på Kråkprinsessan och Glömskelunden.
Danskt band, 246 sidor, ISBN: 9789197945608

4 tankar på “Böcker

 1. Hur hittar du förlag? Jag har hört om alla dessa, men är det inte svårt att få tag i så många olika förlag. Men dina manus kanske säljer sig själva. När jag givit ut min första bok, var jag så glad att jag kunde ge ut den andra på samma förlag. Men sedan blev det stopp.
  Är det något av dina förlag som du rekommenderar, om det inte är en olämplig fråga. Stryk den i så fall.
  undrar kerstin på hönö

  • Jag har fått fler refuseringar än de flesta, mentalt slagits till golvet flera gånger men alltid rest mig. När den sista (tänker aldrig mer utsätta mig för några) kom bestämde jag mig för att starta eget förlag. Det är ett beslut jag inte ångrat.
   Första förlaget jag gav ut på, Settern, är numera nischade på jakt- och fiskeböcker, Ord&visor kan jag rekommendera, men du får själv stå för kostnader för tryck, och får ungefär halva upplagan att sälja själv, samt sköta det allra mesta av marknadsföringen. Grim förlag är mitt eget, och jag är mycket stolt över det.

  • Kråkprinsessan har nyligen kommit ut i pocket och finns att köpa på nätet, bland annat Adlibris och Bokus, där den kostar cirka 40 kronor. Många bibliotek har sorterat in den bland spänningslitteraturen men den har mer drag av ”vanlig” roman. Den handlar om Solbritt, som stannat kvar i sitt barndomshem sedan föräldrarna dött. I tillbakablickar får läsaren följa hur Solbritts liv gestaltat sig, och parallellt får vi följa hennes mödosamma väg för att kunna förstå det hon gjort och förlåta sig själv. Miljön är delvis förlagd till en liten by vid havet. Huset som Solbritt bott i nästan hela sitt liv återkommer i den fristående fortsättningen Glömskelunden, då en annan kvinna köper huset och flyttar in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s